donderdag 5 maart 2009

TU Delft sluit zich aan

Ik heb zelf het initiatief genomen om dit jaar de viering van Pi-dag in Nederland en Vlaanderen eindelijk eens van de grond te tillen. Maar het is natuurlijk leuk, creatief en voor de continuïteit belangrijk dat anderen aanhaken, met eigen initiatieven. Een instelling die dat doet is de TU Delft. Via de Elektronische Nieuwsbrief Flits werd een eigen prijsvraag gelanceerd.



| 3,14159...: pi-dag & -wedstrijd 14 maart |

Schrijf een lofzang op pi in 159 tekens (incl. spaties). Dat is een soort 160-je, speciaal voor pi met 1 teken teruggebracht naar 159. En dat allemaal ter ere van internationale pi-dag op 14 maart (of 3/14). Voor hier een betrekkelijk nieuw fenomeen, dat door de Amsterdamse natuurkundige Hans Wisbrun naar Nederland is gehaald (NRC 14 februari 2009). De drie beste inzendingen worden beloond met een chocoladeletter pi. Inzendingen kunt u tot 14 maart 2009, 1.59 uur sturen naar nieuws@tudelft.nl

Zegt de term 160-je in de tekst u niets? Dat is een nieuwe dichtvorm, sms-poëzie. Onze technici voor pi aan het dichten! Het 160-je in het schermpje is trouwens van Diana Ozon.

Delft University of Technology follows my initiative with their own contest: pi-poetry.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten